Valentínsky darček pre muža? TOP výber pre priateľa či pre manžela

Valentínsky darček pre muža? TOP výber pre priateľa či pre manžela

Valentín jednoznačne patrí medzi sviatky, ktoré v nás prebúdzajú túžbu obdarovať našich najbližších, aby sme im aj týmto spôsobom ukázali, že sú pre nás dôležití. Prispieva k tomu svätovalentínska legenda a špeciálna atmosféra tohto februárového dňa. A hoci to môže byť jednoduchšie pri výbere darčekov na Valentína pre ženy, tak ani ideálny valentínsky darček pre frajera či manžela nemusí byť úplným hlavolamom. Rozhodne nie s našimi tipmi! Tu si určite vyberiete a na sv. Valentína očakávajte radostné prekvapenie a úsmev na tvári vášho milovaného muža. Správne zvolený valentínsky darček pre muža si v prvom rade vyžaduje, aby ste toho svojho chlapa naozaj dobre poznali a zapojili aj svoju empatiu. Aké kritériá by mali spĺňať valentínske darčeky pre mužov? Čo uprednostniť a čomu sa radšej vyhnúť? Čítajte ďalej!

Mimoriadne dôležitý prvý krok, ktorý určite nepreskakujte

Toto je úplne najpodstatnejšie pri akomkoľvek výbere darčeka. Zamyslite sa, čo vášho partnera napĺňa – možno je to šport, technologické vychytávky, hudba, cestovanie alebo niečo úplne iné. V každom prípade, darček nielen pre muža a nielen na Valentína by mal byť odrazom osobnosti a záujmov obdarovávaného. A čo ešte? Malo by byť tiež zrejmé, že ste výberu darčeka venovali čas. Že ste sa sústredili na pochopenie toho, čo vášmu mužovi prináša potešenie.

Na druhej strane, darčeky na Valentína pre mužov, ale aj pre ženy patria do nižšej cenovej hladiny, väčšinou sa pohybujú okolo 60 eur [1,2], preto nasledujúci výber obsiahol najmä tradičné i originálne valentínske darčeky pre mužov v tejto cenovej kategórii. A len tak pre zaujímavosť, viete, kto z našich zahraničných susedov dopraje na Valentína svojej polovičke najviac? Sú to Maďari, ktorí sú ochotní dať na valentínsky darček nad 200 eur [2].

Tipy na valentínsky darček pre muža

Darček na Valentína pre frajera

Darčeky na Valentína pre mužov zoberieme pekne od počiatku vzťahu. Najskôr sa totiž zamilovaní nachádzajú vo fáze, keď spolu „chodia“. Priateľky teda hľadajú valentínsky darček pre frajera, resp. priateľa, pričom je zrejmé, že pri počiatočných silných záchvevoch lásky je to trochu iná káva, ako keď sa neskôr hľadá valentínsky dar pre dlhoročného partnera a manžela. Človek v ružovom opare zamilovanosti rozmýšľa trochu inak, možno i bláznivejšie. Kupuje veci s citovou hodnotou a aj menej praktické. Ide o úplne prirodzenú skutočnosť. Aké vám odporúčame valentínske darčeky pre muža, ktorý je zatiaľ „len“ vaším frajerom?

  • Oblečenie či kvalitný pánsky parfum vyberajte až pre muža, ktorého naozaj dobre poznáte a viete, čo sa mu v jeho šatníku nestratí, ovládate jeho konfekčné číslo a tiež už máte prehľad v tom, aké vône preferuje.
  • Valentínsky darček pre frajera môže mať aj trochu odviazanejšiu podobu, no ani nie tak v duchu originality, pretože nasledujúce patria práve medzi najtradičnejšie valentínske darčeky pre mužov i pre ženy. Hodia sa najmä k takzvanej mladej láske. Nenechajte sa však obmedzovať, doprajte si ich pokojne v akomkoľvek veku. A o čo teda ide? Sú to klasiky, ktoré muži na Valentína až tak veľmi podľa štatistík neobľubujú [1,2], no z rúk svojej drahej polovičky ich zaiste prijmú s láskou v očiach. Čo napríklad patrí k takýmto darčekom? Klasikou klasík je plyšák, a to ideálne so srdiečkom. A následne za ním sa na pomyselných priečkach trochu gýčovejších darčekov nachádzajú rôzne predmety v tvare srdca, či už vankúše, kľúčenky, sviečky, hrnčeky a podobne.
  • Medzi typicky valentínske darčeky patria i šperky. A nie, naozaj nie sú len doménou žien. Náramkom či príveskom môžete obdarovať aj priateľa. Pritom nemusí ísť vyslovene len o šperk v tvare srdca, ktorý sa dá prepoliť, aby ste každý nosili ten svoj kúsok.
  • Pokiaľ so svojím partnerom netrávite mnoho času, môžete si to vynahradiť romantickým pobytom. Tento darček má veľký potenciál posilniť vaše vzájomné puto. Na pobyte sa lepšie spoznáte a oddýchnete si, čo nie je na škodu. Je to v podstate spoločný valentínsky darček, takže treba myslieť na to, či bude mužská polovička s výletom či pobytom spokojná. Ideálny by bol napríklad plánovaný výlet na miesto, o ktorom ste už spolu snívali.
  • Ako vybrať darček pre frajera, ktorý dbá o svoj vzhľad? Možností je neúrekom. No radšej nechoďte cestou niečoho úplne všedného (ako napr. šampón, sprchový gél), ale skôr sa zamerajte na trošku špeciálnejšie kozmetické produkty, ako napríklad stylingové produkty (vosky, gély alebo pomády), hydratačný krém, balzam po holení či olej na bradu.
  • Skvelým valentínskym darčekom pre priateľa, ktorý má romantickú výpovednú hodnotu, no zároveň je aj pomerne „neškodný“ v zmysle, že ním nič nepokazíte, je milé čokoládové prekvapenie. Môže byť nielen v podobe srdiečkovej bonboniéry, skúste pokojne aj niečo kreatívnejšie.
  • Pre milovníka adrenalínu zas môžete zvoliť zážitkový darček, ktorý bude súvisieť s jeho obľúbenou aktivitou. Či už to bude skok padákom, lekcia off-road jazdy alebo dokonca pilotáž malého lietadla, takýto zážitok prinesie vzrušenie a zároveň spomienku, ktorá vydrží navždy.

Valentínsky darček pre muža – manžela

Tak a teraz prejdeme na vhodný darček na Valentína pre muža, ktorého už veľmi dobre poznáte, lebo je vaším dlhoročným partnerom či manželom. Povedzme si ale najskôr priamo, v čom sa v zásade líši valentínsky darček pre priateľa od darčeka na Valentína pre manžela. V prvom rade si partneri v manželstve už veľmi nezvyknú darovať veľmi presladené až gýčovité veci. Väčšinou sa už stavia na istote a do značnej miery aj na praktickosti. V druhom rade už manželka či dlhoročná partnerka veľmi dobre vie, čo by jej muž potreboval, čo mu chýba, čo by ho naozaj potešilo. Ale samozrejme, v mnohých momentoch sa dary na Valentína pre frajera a pre manžela prelínajú. Poďme teda na to.

  • Víkendový romantický pobyt spojený s relaxom, na ktorom si spoločne oddýchnete od každodenného naháňania sa a riešenia všedných záležitostí, sa hodí aj ako skvelý darček na Valentína pre manžela. No a pokiaľ na niečo také nie je čas, zájdite spolu aspoň na romantickú večeru vo dvojici.
  • Do dlhoročného partnera či manžela pokojne investujte aj viac financií a skúste mu vybrať z technologických vychytávok niečo, čo mu bude robiť radosť hoci aj každý deň. Smart hodinky či náramok nielenže vyzerajú skvele na zápästí, ale tiež mu pomôžu zostať v spojení, organizovaný a motivovaný k pohybu.
  • Ďalšou super možnosťou, ako potešiť manžela na Valentína, je zadovážiť mu štýlový doplnok. Môže to byť kvalitná peňaženka, pánska taška alebo aj opasok.
  • Valentínsky darček pre manžela môže byť aj z kategórie športových potrieb. Najmä pokiaľ ide o chlapa s vrelým vzťahom k silovej alebo vytrvalostnej aktivite. Urobte si prieskum, čo mu ešte v jeho výbave chýba, a máte darček na mieru.
  • Valentínsky šperk pre manžela môže mať podobu manžetových gombíkov, hodiniek či náramku.
  • Pokiaľ stále váhate s valentínskym darčekom pre muža, stále si môžete vybrať z klasík, akými sú čokoládové bonboniéry, milé valentínske hrnčeky či obľúbená kozmetika. Pre dlhoročnú priateľku či manželku taktiež nebude problém vybrať aj vhodný parfum pre svoju lásku, keďže vie, aké voňavky má najradšej.
Valentínsky darček pre muža

Nevhodné valentínske darčeky pre mužov

Ktorým valentínskym darčekom pre mužov sa podľa štatistík radšej vyhnúť? Vychádza to tak, že až 37 % mužov sa nechce dať prekvapiť na Valentína dovezeným jedlom, a to napriek tomu, že im práve tento darček partnerky celkom bežne doprajú. Ďalej sa muži nestotožňujú s už spomínanou plyšovou hračkou (34 %), s pohľadnicou, resp. valentínkou (26 %), vlastnoručne vyrobeným darčekom (24 %) a taktiež nevhodným darom na Valentína pre muža je peňažná hotovosť, nech by aj bola pekne zabalená v darčekovej obálke [1].

Posledný podstatný tip

Pamätajte, že najlepší darček, ktorý môžete svojmu mužovu na Valentína dať, je vaša pozornosť, láska a podpora. Nech už sa rozhodnete pre akýkoľvek materiálny darček, dbajte o jeho doplnenie o nezabudnuteľné chvíle a spomienky, ktoré si budete obaja vážiť a ktoré ostanú v srdciach oveľa dlhšie ako samotný darček.

Použité zdroje: