SMS na Veľkú noc - TOP veľkonočné priania pre rodinu a blízkych

SMS na Veľkú noc

Veľká noc je z kresťanského hľadiska mimoriadnym sviatkom s dôrazom na zmŕtvychvstanie Ježiša Krista. Smrť a zmrtvýchvstanie Ježiša v podstate tvoria základ kresťanskej viery. No aj samotné vítanie jari s pohanskými koreňmi v sebe nesie nádej a mnohé pozitívne posolstvá. Dôraz sa kladie na očistu, predovšetkým tú duchovnú.

A aj keď už na Slovensku nedodržiavame všetky veľkonočné zvyky a tradície, SMS na Veľkú noc nemôžu v dnešnej dobe chýbať. Veľkonočné SMS v podobe kresťanských prianí, detských veršovačiek či vtipných vinšov postupne nahradili klasické veľkonočné papierové pohľadnice posielané poštou, ktoré sa veru museli posielať s výrazným predstihom, aby stihli doraziť tesne pred sviatkami.

Moderná doba teda prináša isté výhody a my zas inšpiráciu nielen na SMS na Veľkú noc, ale zároveň aj obrázkové veľkonočné priania, ktoré môžete poslať svojim blízkym mailom alebo prostredníctvom sociálnych sietí. Nech sa páči, vybrali sme pre vás tie najkrajšie.

Veľkonočný vinš

Veľkonočné SMS a obrázkové priania na Veľkú noc

SMS na Veľkú noc, resp. veľkonočné priania nemusia byť v zásade rýmované. Môže to byť aj pekná myšlienka s dôrazom na posolstvo a hodnoty tohto sviatku. No a pokiaľ si neviete vybrať, pokojne stavte na minimalizmus. Nie je nič zlé na tom, keď do veľkonočnej SMS hodíte len krátku vetu. Napríklad. „Prajeme Vám v pokoji prežité veľkonočné sviatky v kruhu rodiny.“ Prípadne to môže byť ešte stručnejšie. „Krásnu Veľkú noc praje...“. V zásade je dôležité, aby ste si na druhého v tento sviatočný čas spomenuli a touto formou ho oslovili, keď nie ste spolu.

Prianie k veselej Veľkej noci

Kresťanské veľkonočné priania

Pohanské symboly plodnosti a zdravia nachádzame aj vo veľkonočných kresťanských vinšoch. Pomerne často sa dokonca pohanské s kresťanskými vzájomne prestupujú. Napríklad také vajce – symbol plodnosti, ale aj hrobu Ježiša. Baránok je zas jednoznačnejším odkazom na obetovanie sa Krista.

Kresťanské veľkonočné prianie

No okrem vyššie spomínaného mnohé veľkonočné kresťanské priania aj explicitne a bez metafor prezentujú samotného Krista – súdeného, umučeného a znovuzrodeného. Zmŕtvychvstanie je pritom hlavným kľúčom od slávnosti Veľkej noci.

Veľkonočné kresťanské SMS

Modernejšie aj vtipné SMS na Veľkú noc

Veľkonočné SMS a priania majú v súčasnosti aj modernejšiu, často dokonca i vtipnú povahu. Niektoré vinše na Veľkú noc sú preto určené naozaj len pre úzky okruh blízkych, ktorí pochopia odľahčenie a trochu humoru.

SMS k Veľkej noci vtipná

Chcete ísť radšej na istotu? Určite to má zmysel, pokiaľ napríklad veľkonočné priania posielate kolegom z práce. V takom prípade vyberajte radšej niečo neutrálnejšie ladené.

Prianie na Veľkú noc

Užite si Veľkú noc – tradične alebo netradične. Či už budete tráviť veľkonočné dni doma, po návštevách, v prírode, alebo odletíte niekam ďaleko na dovolenku, pošlite blízkym SMS na Veľkú noc. Potešia sa.