Tipy na valentínsky darček pre ženu: Tradičné aj originálne dary

Tipy na valentínsky darček pre ženu - tradičné aj originálne dary

Dnes sa špeciálne zameriame na tému, ktorá vo februári hrá do noty všetkým romantickým dušiam. Je to sviatok sv. Valentína, na počiatku ktorého stál príbeh o svätcovi. Ten podľa legendy napísal aj prvú valentínku. No dnes to už rozhodne nie je len o pohľadniciach a zaľúbených listoch. Preto sa pozrieme na tie najlepšie valentínske darčeky pre ženy. A áno, aj keď sa na Valentína obdarovávajú zamilovaní vzájomne, pričom prízvukujeme, že vybrať vhodný darček na Valentína pre muža nie je úplne najjednoduchšie, stále sú to ženy, ktoré sú hlavnými obdarovávanými. Čo všetko zohľadniť pri výbere valentínskeho darčeka pre ženu, či už priateľku alebo manželku? Na čo si dať pozor a ktorými darmi na Valentína trafíte úplne presne? To sa dozviete práve teraz!

Na čo nezabudnúť pri výbere darčeka na Valentína pre ženu?

Sviatok svätého Valentína oslavujú čerstvo zamilované páry a taktiež aj dlhoročné páry. Čo však treba vedieť v oboch prípadoch? Správny darček, a to nielen na Valentína, je volený s citom a s ohľadom na obdarovávanú. A tiež treba výberu darčeka venovať dostatok pozornosti, energie a času. Premýšľať nad tým, čo partnerku teší, čo ju rozosmeje, alebo čo by jej prinieslo pokoj a relax. Ideálny darček na Valentína pre ženu aj pre muža je ako kľúč, ktorý otvára bránu k emóciám, spomienkam a spoločným zážitkom.

A čo rozpočet? V zásade na valentínske darčeky dávajú muži i ženy na Slovensku priemerne okolo 60 eur [1,2]. Z tohto dôvodu aj naše tipy na valentínske darčeky pre ženy dimenzujeme najmä do tejto cenovej relácie, no nájdete tu aj lacnejšie či drahšie kúsky. Pretože limit na valentínsky darček pre ženu nie je daný a nemusíte sa obmedzovať. Vedzte, že napríklad Chorváti alebo Maďari sú ochotní investovať do darčeka na Valentína pre ženu aj nad 200 eur [2].

Obľúbené darčeky na Valentína pre ženy – s týmito nič nepokazíte

Pokiaľ chcete pri výbere valentínskeho darčeka pre frajerku či manželku uspieť, mali by ste prihliadnuť na štatistiky. A čo hovoria? Väčšina opýtaných Sloveniek (35 %) uviedla, že by ich na sviatok lásky potešila kytica kvetov. No a čomu sa radšej vyhnúť? Podľa žien patria medzi najhoršie valentínske darčeky: peňažná hotovosť, poukážky na nákup produktov, stolné hry, malé spotrebiče, ale dokonca i spodnej bielizni by sa potešilo len 3 % dám, čo je celkom paradox, nakoľko to bol dlhodobo jeden z najkupovanejších darčekov na Valentína pre ženy [1,2]. A toto sú už spomínané overené dary na Valentína. Nepatria síce k tým najoriginálnejším, ale určite s nimi nešliapnete vedľa.

  • Kvety sú typickým valentínskym darčekom pre ženu a zároveň je to stávka na istotu. S nimi nič nepokazíte. Možno jedine v prípade, aj je dáma alergička. Vo väčšine prípadov je však najmä kytica červených ruží top darom. Nezabudnite, že práve červená ruža je symbolom lásky. Mal ju darovať novomanželom, ktorých oddával, aj samotný sv. Valentín.
  • Ku kvetom patria nepochybne aj sladkosti, väčšinou bonboniéry, pričom takýto sladký dar preferuje zhruba 9 % Sloveniek. V tomto prípade môžete byť aj trochu kreatívnejší a nevsadiť len na tuctovú srdiečk/ovú škatuľku s bonbónmi, ale vyskúšať aj niečo originálnejšie. Luxusné a ručne vyrábané čokolády sú veľmi častou a zároveň aj ideálnou voľbou na valentínsky darček pre ženu, pokiaľ sa vyberiete touto cestou.
  • Medzi darčekmi, ktoré zaručene potešia, patrí valentínska klasika v podobe šperku, či už prsteňa, náramku, prívesku, retiazky a podobne. Výber záleží aj od vášho rozpočtu, pretože zlatým šperkom ženu oslníte, ale mnohé sa potešia aj cenovo menej náročným šperkom, pričom niektoré sú priamo určené pre pár, čiže ideálny valentínsky dar.
Valentínsky darček pre ženu - bonboniéra

Valentínsky darček pre ženu s dávkou originality

Ďalej pokračujeme na valentínske darčeky pre manželku či priateľku, ktoré sú trošku vyššej úrovne v tom zmysle, že nad nimi treba naozaj premýšľať a svoju partnerku dobre poznať. Patria k tým originálnejším darom na Valentína. No na druhej strane treba povedať, že nie sú ani vyslovene neočakávané. Originalita vychádza vlastne z toho, čo napokon v danej kategórii zvolíte. Akým spôsobom bude tento valentínsky darček personalizovaný.

  • Vyslovene osobným darčekom je parfum, ktorý na jednej strane nepatrí k tým najoriginálnejším darčekom, pretože ho na sviatok lásky očakáva až 14 % žien [1,2], no na druhej strane pri ňom číha riziko zlého výberu. Je to teda náročnejší dar. Pokiaľ ale presne poznáte partnerkine preferencie vo vôňach, môžete sa trafiť tak, že bude nadšená. Malý tip od nás. Pokiaľ viete, že manželka či priateľka používa len jeden či dva vybrané parfumy, ktoré si neustále dokupuje, aj toto je cesta. Darujte jej presne jeden z jej obľúbencov. Nebude to síce originálny valentínsky dar, ale istotne sa poteší. Originalitu mu môžete dodať napríklad tým, ako bude zabalený, alebo na akom mieste ho partnerke odovzdáte.
  • Elegantné oblečenie alebo doplnky môžu byť tiež vhodným valentínskym darčekom pre ženu. Ako sme už spomínali, spodnej bielizni sa radšej vyhnite. Vyberajte z módnych kúskov, ktoré priateľka či manželka využije naplno vo svojom šatníku. Ak poznáte partnerkin vkus, nemal by byť problém vybrať či už blúzku alebo kabelku podľa jej predstáv.
  • Lístok do kina či na koncert ako darček na Valentína pre ženu si taktiež vyžaduje od muža, aby presne vedel, čo sa jeho partnerke bude páčiť. Na tomto darčeku si ženy cenia i to, že na danú akciu s nimi ide aj samotný muž, čo je vízia ďalšej príjemne strávenej spoločnej chvíľky, a to sa veru počíta.
  • Prešli sme plynule do kategórie zážitkových darčekov, ktoré môžu mať rôznu podobu, no na Valentína sa zavďačíte najmä párovými romantickými aktivitami. Patria k nim bez pochýb aj romantické večere pri sviečkach. Valentínsku večeru môžete pripraviť v pohodlí domova, no pokiaľ si netrúfate a chcete dodať sviatku ešte vyšší punc, pozvite ženu do vychýrenej reštaurácie.
  • Pokiaľ sa vaša partnerka zvykne sťažovať na nedostatok spoločne stráveného času, Valentín vám ponúka skvelú príležitosť, ako tento deficit zmierniť. Ideálnym valentínskym darom pre ženu je v tomto prípade aj víkendový, no pokojne aj dlhší romantický pobyt.

Najlepšie obdobie na zasnúbenie sa?

Myslíte si, že zásnuby na Valentína, resp. žiadosť o ruku, patrí skôr ku klišé a gýču? Možno áno, ale je to len uhol pohľadu. Všetko závisí od osobných preferencií. Zásnuby v tento deň môžu byť naozaj čarovným zážitkom pre romantické duše. Veď už len ten špeciálny dátum a možnosti, ktoré Valentín ponúka.

Valentínsky darček pre ženu - šperk

Z hľadiska muža je to veľmi vhodné obdobie, nakoľko všetko potrebné k žiadosti o ruku a dokonca aj s výhodnými valentínskymi zľavami má ako na podnose. Či už ide o žiadosť o ruku pri sviečkach v luxusnej reštaurácii s výhodným valentínskym menu, alebo o romantický valentínsky víkend vo dvojici, počas ktorého je dosť času a aj vhodná atmosféra na vyslovenie vety „Vezmeš si ma?“ Dokonca aj šperkov nájdete v tomto období od výmyslu sveta a často za skvelé ceny. Požiadanie o ruku ako valentínsky darček pre ženu môže byť teda rozhodne v hre. Je to vlastne taký 2v1 dar, čo niektorí muži isto ocenia ako praktické riešenie.

Rada na záver

Pamätajte, že darčeky na Valentína by mali byť čo najviac osobné a šité na mieru. Pokiaľ bude váš valentínsky darček pre ženu spojený s krásnym spoločným zážitkom, o to väčšiu hodnotu bude mať v srdci danej dámy. A pozor na jeden zádrhel. Ak sa valentínske darčeky každoročne opakujú, môžu pôsobiť tak, že ste si na nich nedali záležať. Originalita darčekov na Valentína teda spočíva aj v tom, že svoju priateľku či manželku milo prekvapíte vždy niečím iným.

Použité zdroje: