Obrázkové valentínske priania: Vyberte si zamilovanú valentínku pre svoju lásku

Obrázkové valentínske priania - Vyberte si zamilovanú valentínku pre svoju lásku

14. február je už za rohom a vy ste už pravdepodobne začali uvažovať o výbere toho najlepšieho valentínskeho darček pre frajera či manžela, pre priateľku alebo manželku, prípadne aj pre iných vášmu srdcu blízkych ľudí. Určite však popri tom netreba zabúdať na jeden naozaj podstatný romantický prvok, ktorý nájdeme aj v samotnej legende o sv. Valentínovi. Je ňou zamilovaná a city preukazujúca valentínka! V priebehu času mala valentínka rôzne podoby, no a dnes sa okrem papierových valentínok, ktoré sa zvyknú prikladať k valentínskemu darčeku, tešia obľube aj obrázkové valentínske priania. Tie sa posielajú najmä v elektronickej podobe.

Obrázkové prianie na Valentína

Zamilované priania, odkazy a SMS na Valentína sú základom

Valentínske priania s obrázkom, ktoré u nás nájdete, môžete pokojne použiť aj vo forme SMS alebo e-mailu. SMS na Valentína, aspoň takáto krátka zamilovaná textová správa, je naozaj nevyhnutným minimom, ktoré by ste mali svojej láske dopriať. A to aj v prípade, ak Valentín ako sviatok až tak veľmi neuznávate. Veď predsa pár zamilovaných slov adresovaných partnerke či partnerovi určite urobí deň krajším. A musíte uznať, že by bolo naozaj fajn, častovať sa nimi aj mimo tohto sviatku lásky.

Valentínske prianie - obrázok

Obrázkové valentínske prianie poslúži aj v prípade, ak so svojou polovičkou nemôžete stráviť sviatok sv. Valentína spolu. Rozbúši srdce drahej či vyvoleného aj ako príloha e-mailu. Určite nájdete ten najlepší spôsob, ako doručiť prianie na sv. Valentína. Pokojne môže byť aj ako malý lístok súčasťou kytice ruží alebo ho svojej láske priložte k raňajkám do postele, prípadne k tanieru slávnostnej valentínskej večere. Kreatívnych možností je naozaj mnoho.

Valentínske prianie mužovi

Obrázkové valentínske priania pre ženu a muža – moderná forma valentínky

Ako vznikli valentínky? Legenda hovorí, že pred svojou smrťou napísal svätý Valentín list dcére väzenského dozorcu, do ktorej sa zaľúbil. A okrem toho ju vraj dokonca zázračne vyliečil, vrátil jej zrak a sluch. Svoj list podpísal ako „Tvoj Valentín“. Tak vzniklo prvé valentínske prianie.

Valentínske pozdravy si však začali ľudia posielať až oveľa neskôr. Prvú historicky doloženú valentínku v podobe básne poslal v roku 1415 mladý francúzsky vojvoda Karol Orleánsky svojej žene z londýnskeho väzenia. Vo väčšom sa už valentínkami obdarovávali anglickí a francúzski zaľúbenci v 18. storočí, no a prvá komerčná valentínska pohľadnica bola vyrobená v 40-tych rokoch 19. storočia v USA. A dnes, keď sa bez mobilu ani nepohneme, je samozrejmosťou, že si posielame správy rôzneho druhu elektronickou formou. Moderné valentínske priania nadobudli nemateriálnu virtuálnu podobu.

Obrázok valentínske prianie

Romantika valentíniek

Okrem obrázkových valentínskych prianí, ktoré ste našli u nás, si môžete vytvoriť aj vlastné, či už veršované, alebo bez rýmu, no o to vrelejšie. Nechajte pokojne zapôsobiť svoju kreativitu. Vedeli ste, že v niektorých severských krajinách muži sami vymýšľajú valentínske básničky a priania, pričom ich následne anonymne pošlú svojim vyvoleným? Samozrejme, môžete to urobiť aj adresne a vložiť jej alebo jemu valentínsky odkaz do rúk.

Prianie na Valentína žene

Neexistuje jednotný štandard, podľa ktorého by sa mali valentínky darovať. Takže sa neobmedzujte a pokiaľ máte napríklad hudobného ducha, zabrnkajte svoje valentínske prianie pokojne aj na gitare. Základom týchto slov lásky je predovšetkým úprimnosť, z ktorej vyviera samotná romantika, nech už ste pár, ktorý si Valentín užíva len strohejšie doma s malou drobnosťou z lásky, alebo si potrpíte na strávení času vo dvojici v luxuse.